#18: Vegan self-care voor drukke moeders

0  comments

Monique Daal
7 april 2021

In 2016 woonden we in Sydney, Australië. Prachtig land. Op een mooie zondag werden we uitgenodigd door een klasgenootje van mijn dochter, die in de eindexamenklas zat, om samen bij haar thuis te komen voor een “mother-daughter-workshop”. Enthousiast als we waren om nieuwe mensen te ontmoeten, stapten we die middag hun woonkamer binnen.

Eye-opener

Het bleek een workshop over huid- en gezichtsverzorging en we gingen ook echt aan de slag met een aantal producten die op die middag werden gepromoot. Maar eerst kregen we waardevolle informatie. Het was destijds een eye-opener voor me. Wist je dat 60% van wat je op je huid smeert ook ín je lichaam belandt? En wist je ook dat in de meeste huidverzorgingsproducten bomvol chemicaliën en metalen zitten, die niet persé goed zijn voor je gezondheid? Juist omdat we de meesten van deze producten dagelijks gebruiken, is het belangrijk altijd kritisch naar de ingrediënten te kijken. Alle producten waar we die middag kennis mee maakten waren vegan en 100% “cruelty-free”.

We kochten een starterkit, passend bij ons huidtype, en na een maand zag met name bij mijn dochter haar huid er stralend uit. Het effect was echt goed zichtbaar! Ikzelf was vooral geraakt door de liefde en aandacht die elk product uitstraalde en dit vertaalde zich door naar de liefde die ik mezelf gaf, elke dag dat ik de serie die bestond uit 5 stappen op mijn gezicht aanbracht. Het werd mijn dagelijkse ritueeltje om even met diezelfde liefde en aandacht stil te staan bij mezelf.

De chaos van het moederschap

Als moeders zijn we vaak de hele dag bezig met het welzijn en de zorg voor anderen. Hierbij is het zo makkelijk onszelf te vergeten! Zeker bij nieuwe moeders is dit een valkuil. Door de gestructureerde chaos van het moederschap is het gemakkelijk jezelf te verliezen “in”.  Alles draait om de kinderen, je hebt een nieuwe rol die je graag wilt vervullen en daarnaast ben je ook nog partner, vriendin en dochter van. Heel belangrijk dus om goed voor jezelf te zorgen, jezelf kwetsbaar te durven opstellen, me-time creëren, gezond te eten, bewegen en je eigen self-care ritueel.

Toen we terug kwamen in Nederland, gingen we opnieuw op zoek naar vegan and cruelty gezichtsverzorgingsproducten, want helaas was het merk waarmee we in Australië kennismaakten in Nederland niet verkrijgbaar. En dat resulteerde in een lange zoektocht langs vele producten en merken. Maar niets beviel zo goed, dat we ergens bleven hangen. Het was het allemaal net niet.

4 stappen voor een stralende gezicht

Tot ik op de website van Loveli terecht kwam. Allemaal 100% natuurlijke producten, die ook nog lekker ruiken, er mooi uit zien en goed werken. Als je hele serie neemt voor de gezichtsverzorging, heb je 4 dagelijkse stappen, die je kunt gaan gebruiken als jou dagelijkse moment om met aandacht bij jezelf stil te staan. En hoe fijn om dan ook te weten dat hier geen dier voor heeft hoeven te lijden.

De vier stappen die ik op dit moment gebruik zijn ten eerste een heerlijke romige facewash, om de huid te reinigen. Daarna een heerlijke facemist met de geur van rozen om de ph-waarde van je huid te herstellen. De derde stap is dan het serum. Deze is bedoeld om lijntjes te verminderen, maar ik heb het idee dat het ook heel goed werkt voor mijn pigmentvlekjes die ik overhield na 6 jaar wonen in de tropen. Op Curaçao scheen elke dag de zon en ook al zocht ik daar graag de schaduw op, de zon heeft z’n uitwerking op mijn huid gehad. En als laatste gebruik ik de face cream, opnieuw heerlijk vol en romig. Mijn dochter gebruikt hem ook en vindt hem wat plakkerig aanvoelen als je hem net opdoet, maar mijn huidje slurpt het goedje als het ware naar binnen.

De producten bestaan allemaal uit natuurlijke producten waaronder groene thee, rozenwater,  aloë vera, suiker, kokosolie en diverse essentiële oliën, die zorgen voor een heerlijke geur maar ook vaak een extra functie aan het product toevoegen. Echt een ervaring waarbij alle zintuigen worden geactiveerd. Wat ook waardevol is, is dat er op de website van Loveli een test staat, waarmee je makkelijk je huidtype kunt bepalen.

Liefdevolle aanraking

Hele fijne en volle producten dus. Ik ben er blij mee en heb mijn nieuwe favorieten gevonden. Toch is het vooral ook de aandacht voor mezelf waartoe deze producten mij uitnodigen, die mij goed doen. Liefdevolle aanraking herstelt, verzacht, verzoent, vergeeft en geneest. We hebben elke dag liefdevolle aanrakingen nodig om ons prettig te voelen. Er worden stofjes in de hersenen aangemaakt die ons een blij gevoel geven. In combinatie met geuren uit de natuur is het rustgevend en bevestigen en waarderen we daarmee onszelf.

Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je je huidverzorging koppelen aan een heerlijk gezichtsmassage. Stress en andere negatieve gevoelens slaan zich op in ons lichaam, zoals op de harde schijf van een computer. Word je niet vaak spontaan omhelsd, gekieteld of gestreeld, dan kun je toch heel gemakkelijk je portie rustgevende oxytocine binnenkrijgen: door massage ontspant de huid zich, smelt, wordt warm en gevoelig, gaat weer leven. Energie en zuurstof komen vrij, bloed gaat beter stromen, afscheidingen verdwijnen. Hoe je dat doet? Leg je handen op het voorhoofd. Neem een moment rust. Beweeg daarna enkele keren met je vingers van binnen naar buiten. Masseer de slapen met frictie.

Natuurlijk ben ik zoals altijd ook benieuwd naar jou! Wat gebruik jij om je huid goed te verzorgen, hoe maak jij tijd voor jezelf en heb jij toevallig ook een dagelijks self-care ritueel waarmee je elke dag even stil staat bij jezelf?


Tags

#selfcare #veganhuidverzorging


Deze artikelen vind je mogelijk ook interessant

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>